Handleiding Pricing Control

Het toevoegen van een productpagina van een webwinkel waarvan de prijs moet worden gecontroleerd hebben we zo eenvoudig mogelijk gemaakt. Wanneer u weet welke artikelen er gezocht/gevonden moeten worden kunnen deze gemakkelijk, zonder enige technische kennis, bijgevoegd worden.

De onderstaande video laat zien hoe eenvoudig u via de "Snel toevoegen" optie vanuit het management scherm een URL kan toevoegen en tegelijk een webwinkel en een product definieert.

 

 

De verschillende elementen

Het is ook mogelijk om de verschillende elementen, de webwinkel, het product en de URL los te definieren en aan elkaar te koppelen. Dit doet u door de volgende stappen te volgen.
 

Stap 1

Druk op de knop "Management" om naar het managementscherm te gaan.


 

Stap 2

Maak een nieuwe webwinkel aan door op de knop "Nieuwe shop" te drukken.

Stap 3

Definieer het product door op de knop "Producten" te klikken. Hierbij is het mogelijk om een minumum en maximum bedrag in te vullen. Deze waardes kunt u bijvoorbeeld via de API gebruiken om uw eigen marges te beheren. Deze optie wordt ook door bijvoorbeeld fabrikanten/distributeurs toegepast, welke gebruik maken Pricing control om hun resellers te controleren op de advies-verkoopprijzen.

Tip: door bij de code het productnummer van het artikel dat u in uw eigen webwinkel gebruikt te vermelden in de naam kunt u eenvoudig via de API de resultaten koppelen aan het product op uw eigen website.

Stap 4

Voeg de URL toe waarop het product bij de aangemaakte shop kan worden gevonden. Druk hiervoor op het 'plus'-icoon achter de webwinkel in de lijst. Let goed op dat dit de echte productpagina is van het product en bijvoorbeeld niet een pagina met de resultaten van een zoekopdracht.

Na het aanmaken ziet u over het algemeen binnen 3 uur* de resultaten onder de knop "Overzicht".

LET OP: Het kan zijn dat de informatie van de webwinkel nog niet door de applicatie automatisch wordt herkend. Wij voegen dan binnen 24 uur (op werkdagen) de winkel toe aan de applicatie zodat de prijzen op de webwinkel kunnen worden ingelezen.