Veelgestelde vragen

Onderstaand vindt u de vragen welke wij regelmatig krijgen. Staat uw vraag er niet tussen neem dan zeker contact met ons op zodat wij uw vraag kunnen beantwoorden.

 

Wat gebeurt er als een prijs niet gevonden wordt bij een webwinkel?

Als wij de prijs niet kunnen vinden op een site dan zal er in ons systeem een foutmelding worden gegenereerd. Soms is de fout erg duidelijk, bijvoorbeeld als de webwinkel zelf aangeeft dat de pagina niet meer bestaat.
Indien wij de fout niet automatisch kunnen identificeren zal een van onze helpdeskmedewerkers de fout oppakken en handmatig bekijken. Kan dit probleem niet opgelost worden dan zal aan de URL een probleem melding gekoppeld wat u terugziet in uw fouten-rapport. Er zal geen credit in rekening worden gebracht indien wij de prijs niet correct kunnen ophalen.

 

Wat als de prijs die opgehaald is de verkeerde waarde heeft in het systeem?

U kunt dan eenvoudig met 1 druk op de knop deze fout bij ons melden. Wij zullen dan binnen 1 werkdag de werking controleren actie ondernemen om het probleem op te lossen.

 

Kan ik de gevonden prijzen ook automatisch verwerken in mijn eigen webwinkel?

Via onze API kan uw webdeveloper op eenvoudige wijze een koppeling maken tussen de gevonden prijzen en uw eigen webshop. Hierdoor kunt u zelf bepalen hoe u de prijzen wilt verwerken. Bijvoorbeeld altijd de laagste prijs aanhouden, de gemiddelde prijs of zelfs onder de laagste prijs gaan zitten.

 

Is er standaard plugin voor onze webshop?

Omdat er zoveel verschillende webshop systemen zijn, is het voor ons onmogelijk om plug-ins voor die systemen te maken. Met behulp van onze API kan uw webdeveloper eenvoudig een koppeling maken tussen uw webshop en onze API. Ook kunt u gebruik maken van onze generieke Webshop Connector.

 

Kan ik producten bij de concurrentie zoeken op EAN of productnummer?

Nee, dat kan niet, wij hebben hiervoor gekozen omdat deze methode zeer onbetrouwbaar is. Allereerst hebben veel webwinkels het productnummer of EAN code niet bij het product staan en daarnaast kan het zijn dat daardoor de verkeerde concurrentie wordt bekeken. Door eenmalig te investeren in het handmatig invoeren heeft u veel betere resultaten waarmee u echt de juiste data krijgt waaraan u wat heeft.

 

Als ik een export inlees in Excel worden de prijzen niet goed weergegeven.

Waarschijnlijk staat Excel op de Nederlandse taal ingesteld en worden er komma's verwacht als decimaal scheidingsteken. Standaard is het decimaalteken een punt bij de export. U kunt dit aanpassen onder de settings van uw profiel.

 

Hoe vaak wordt de prijs van de concurrent opgehaald?

U kunt zelf bepalen hoe vaak de prijs wordt opgehaald. Binnen tijdsloten van 2 uur halen wij de prijzen op. U kunt minimaal 1x per dag de prijs ophalen en maximaal 12x. U stelt dit in onder uw profiel.

 

Wat gebeurt er als mijn credits op zijn?

Enkele dagen voordat we verwachten dat uw credits op zijn stuurt ons systeem automatisch een mailtje. U kunt dan eenvoudig credits bijkopen. Dit doet u door naar uw profiel te gaan in de PricingControl applicatie. Na betaling wordt automatisch de factuur gegenereerd voor uw boekhouding. Zijn uw credits echt op dan zullen wij stoppen met het ophalen van de prijzen.
Zodra u weer credits heeft aangeschaft zal het systeem automatisch weer de prijzen voor u gaan verzamelen.

 

Kan ik hulp krijgen bij het inrichten van het systeem?

Over het algemeen kunnen onze klanten zelf het systeem inrichten maar mocht u hulp nodig hebben stuur ons dan een berichtje en dan maken we een afspraak om telefonisch enige uitleg te geven. Uiteraard is dit geheel kosteloos.

 

Ziet de eigenaar van een webwinkel door wie de prijzen worden gecontroleerd?

Nee, doordat wij gebruik maken van verschillende IP adressen lijkt het alsof we een gewone webbrowser zijn. De bezochte webwinkel kan niet ontdekken wie de opdracht heeft gegeven.

 

Kan ik verzoeken voor extra functionaliteit?

Wij proberen het product altijd te verbeteren zodat onze klanten het meeste profijt van het systeem hebben. Heeft u zaken welke u mist in onze applicatie dan horen wij het graag en kunnen wij het wellicht toevoegen.