De oplossing voor een doeltreffende en bovenal efficiente prijscontrole

Hoewel het varen van uw eigen koers vaak de beste lijkt, is het goed om te prijzen van de concurrentie nauwlettend in de gaten te houden. Dat kan door honderden websites zelf te controleren of simpelweg door gebruik te maken van vernuftige software die u heel veel werk uit handen neemt, maar bovenal zeer nuttige informatie verschaft.

Het ophalen van een prijs van webwinkels kan verschillende doelen hebben. Daarom hebben wij Pricing Control ontwikkeld. Een uitermate gebruiksvriendelijke en doeltreffende manier om prijzen van webwinkels te controleren.

Met die wetenschap dat de meeste webwinkeliers de prijzen van hun belangrijkste concurrenten in de gaten houden om zelf hun prijzen te kunnen bepalen hebben wij de software zo gemaakt dat iedere doelgroep daar hun eigen informatie uit kan putten én actie op kan nemen.

Dat het controleren van de prijzen op andere websites een tijdrovende klus is hoeven we niet uit te leggen. Simpelweg het controleren van één artikel op twee, drie of meer meer websites kost al gauw 10 tot 15 minuten. En dan moet u ongestoord, geconcentreerd te werk gaan. Wanneer u dan 200 artikelen of meer moet controleren, is het begrijpelijk dat u dan maar 'de belangrijkste items' controleert. U hebt er dan nog steeds wel een half uurtje werk aan terwijl de rest dan 'ongecontroleerd' blijft. En wees eerlijk: Dat is pas zonde!

 

Monitoren

Fabrikanten en distributeurs gebruiken prijsinformatie om bijvoorbeeld hun marktstrategie te bepalen of het prijsbeleid van producten van andere fabrikanten te monitoren. Ook bestaat de mogelijkheid dat zij kijken of er prijsafspraken geschonden worden, zodat daar wellicht passende maatregelen op zouden kunnen volgen.

 

De prijs van de concurrent controleren

Winkeliers kijken naar wat de concurrentie doet met de prijzen en passen daar hun prijzen op aan (al of niet geautomatiseerd). Uiteindelijk zorgen zij er zo voor dat zij weten van de meest actuele prijsontwikkelingen bij de concurrentie.

 

"Met een druk op de knop bent u up-to-date en staat u waar u staan wilt"

Voor meer informatie over de toepassing Pricing Control kijkt u op onderstaande pagina's: