Price-scraping wat is het en wat kunt u ermee

Met een druk op de knop in een mum van tijd weten welke prijzen uw concurrent hanteert? Het kan met price scraping.

price scrapingScrapen is een Engelstalige term en is het geautomatiseerd lezen van gegevens van websites. Deze gegevens worden dan van een ongestructureerd formaat naar een gestructureerd formaat omgezet zodat er handig mee gewerkt kan worden.

Zoekmachines gebruiken ook een vorm van scraping om websites te indexeren met als doel de gezochte gegevens via een enkele website te kunnen presenteren.

PricingControl gebruikt scraping om de prijzen van producten van websites te halen en deze in een uniform formaat aan de gebruiker te tonen. Op deze manier kunt u eenvoudig de prijzen van de concurrent met die van uzelf vergelijken. Door gebruik te maken van onze API koppeling is het zelfs eenvoudig mogelijk om de prijzen op uw eigen site aan te passen aan de prijzen die uw collega ondernemers hanteren.

Het scrapen van websites is niet zo eenvoudig als het klinkt. Door veranderende technologieën, firewalls, scraping detectie en variaties in webshop software heb je behoorlijk wat technische kennis nodig. Daarnaast heb je een grote serverfarm nodig die de webshops vanaf meerdere locaties benadert om te voorkomen dat je als scraper wordt herkend.